Wild is tegenwoordig zowat het hele jaar door verkrijgbaar. Van een echt wildseizoen kunnen we dan ook niet meer spreken … Van het ‘culinaire wildseizoen’ echter wel! Deze start halverwege oktober tot aan de Kerst, wanneer de jacht op fazant en haas loopt.
Vooral in Noordwest-Europa wordt wild gegeten. Al is dat relatief weinig op de totale vleesconsumptie, gezien wild voornamelijk wordt geschoten voor faunabeheer in plaats van consumptie. Daarnaast zijn er verschillende regels en afspraken (bijvoorbeeld welk type wild in welke periode geschoten mag worden) aan de jacht verbonden. Wild is dus een luxeproduct. In de Flora- en Faunawet wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende typen wild: - kleinwild (haas, fazant, patrijs) - waterwild (eend) - overig wild (houtduif, konijn) Ree, hert en wild zwijn staan niet op de lijst, omdat die in Nederland alleen op basis van ontheffing mogen worden geschoten. Op de houtsnip, taling en smient mag tegenwoordig niet meer gejaagd worden. Zelf proeven? Op dit moment hebben wij eendenlever met rendang, mango en chocolade (voorgerecht), hertenrug met hete bliksem, zuurkool en schuim van rookworst (hoofdgerecht) en fazant met zuurkool, aardappel, spek en rookworst (hoofdgerecht) op het menu.