Robijnrood met paarse reflecties en aroma’s van rood fruit (morellen, bosbessen, gekonfijt fruit) en specerijen (zwarte peper, zoethout, cacao, tabak). De Scaia Paradiso Rosso van wijnhuis Tenuta Sant’Antonio is een klein paradijsje in je glas. Vol, zacht en warm! Leuk feitje: de wijn wordt gemaakt door de broers Castagnedi.
Armando, Paolo, Tiziano en Massimo Castagnedi kregen de liefde voor wijn van jongs af aan mee. Veneto – de streek rondom het Gardameer, waar zij opgroeiden – is namelijk één van de belangrijkste wijnstreken van Italië en ook pa Castagnedi had zijn eigen wijngaard. In 1989 kochten de broers hier nog eens 30 hectare grond bij. De totale wijngaard Tenuta Sant’Antonio beslaat daarmee nu 50 hectare. De grond ligt in de buurt van Verona, op zeer kalkrijke heuvels, en is aangeplant met blauwe (corvinone, corvina, rondinella, cabernet sauvignon) en witte (garganega, trebbiano di Soave en chardonnay) druiven.
Voor de Scaia Paradiso Rosso worden alle 4 de blauwe druifsoorten gebruikt. De druiven worden vergist in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperatuur. Na een tweede gisting van circa 10 dagen, op de gedroogde druivenschillen van de cabernet sauvignon, rijpt de wijn 1 jaar in eikenhouten vaten van 500 liter. Door de fluwelige structuur en volle, zachte en warme smaak past deze wijn goed bij pasta of risotto met truffel, paddenstoelen en sauzen op basis van vlees, bij gegrild rood of varkensvlees en bij rijpe kazen.
Te bestellen buiten onze wijnkaart om. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers.