De Couvent des Jacobins (Frans voor ‘klooster van de Jacobijnen’) is een rode wijn uit de Franse Bourgognestreek. Hij wordt gemaakt van de Pinot Noir druif, die als kenmerkend karakter aroma’s van rijpe kersen en zwarte bessen en een elegante kruidigheid in geur en smaak heeft.
De naam Couvent des Jacobins is afkomstig van het voormalige Jacobijnerklooster in het stadshart van Beaune. Hier worden de bijzondere, oude wijnen van wijnhuis Louis Jadot Bourgogne opgeslagen. De wijn is een cuvée van verschillende wijnen uit de Côte d’Or, de Chalonnais en Auxerrois.
Na menging fermenteert de wijn op vaten, waarna hij nog eens 9 tot 16 maanden rijpt op eikenhout. Gedurende de eerste 2 jaar na botteling is de Couvent des Jacobines een traktatie bij gegrild of gebakken rood vlees, zeker als je hem licht gekoeld schenkt. Goede oogstjaren kunnen makkelijk 6 tot 7 jaar rijpen op fles. De Couvent des Jacobins is ook op halve flesjes verkrijgbaar. Vraag ernaar in ons restaurant.