De Chinato is geen wijn maar een vermout; een versterkte wijn, op smaak gebracht met aromatische planten en kruiden. Giancarlo Macino vond dat het de bestaande vermouts ontbrak aan uitstraling en diepgang. Hij ontwikkelde daarom zijn eigen lijn op basis van de trebbiano druif en 40 verschillende botanische kruiden en specerijen.
De van oorsprong Zuid-Italiaanse Macino (die zijn naam heeft verbonden aan het Noord-Italiaanse wijnhuis Macino Vermouth) ging aan de slag met oorspronkelijke recepten van oude meesters en kwam met 3 nieuwe vermouts: Secco, Bianco en Rosso. De amberkleurige Chinato is een hybride, of te wel een mix, van deze 3 met de rode Barbera d’Asti en kinine van de ‘Cinchona Calisaya’ of kinaboom. Van dit laatste ingrediënt komt ook de naam vandaan. Kinine zit onder meer in tonic en bitter lemon en heeft een heel herkenbare medicinale geur. De Chinato is zoet met een verfrissende zuurgraad, geweldige bitters en een zeer lange afdronk. Lekker als aperitief of bij zoete nagerechten.
Je vindt deze prachtige wijn in ons wijnarrangement!